"Verbeter je slaap en krijg meer energie"

De beste slaapmaskers van 2022. Koopgids om beter te slapen!

Slaapmasker

Een slaapmasker dragen tijdens je slaap kan je nachtrust een flinke boost geven. Aangeraden wordt om in volledige duisternis te slapen voor de beste slaapkwaliteit. Dit kun je doen om je slaapkamer te verduisteren met verduisterende gordijnen. Een ander alternatief is een slaapmasker. In dit artikel lees je de voordelen van een slaapmasker en de beste koop op dit moment.

Voordelen van een slaapmasker

Het dragen van een slaapmasker zorgt ervoor dat je lichaam sneller melatonine aanmaakt en je in omstandigheden met veel licht toch nog je rust kan pakken. Je valt sneller in slaap en je slaapkwaliteit wordt beter. 

Betere slaapkwaliteit en sneller in slaap vallen

Het slapen met een slaapmasker zorgt ervoor dat je slaapkwaliteit beter is. In ons netvlies hebben we lichtgevoelige sensoren die onze hersenen vertellen of het dag of nacht is. Naar mate we minder licht op ons netvlies krijgen weten je hersenen dat de avond is gevallen en het tijd is om te gaan slapen. Ons lichaam maakt hierdoor melatonine aan waar we slaperig van worden.

Onder de vroege slapers onder ons kan dit een probleem zijn. Als het te licht is buiten krijgen we onvoldoende prikkels en slapen we slechter. Je biologische klok weet niet dat het avond is. Uit onderzoek is gebleken dat het dragen van een slaapmasker een goede oplossing is tegen dit probleem.

Uit de test is gebleken dat de testpersonen die een slaapmasker droegen een diepere, minder verstoorde slaap hadden en de melatonine spiegel hoger was. 

Blokkeren van het blauwe licht

Dat het niet goed is onszelf bloot te stellen aan blauw licht voordat we gaan slapen weet iedereen ondertussen wel. We zitten veel op onze telefoon of kijken televisie in de avond. Uit onderzoek is gebleken dat dit blauwe licht zorgt ervoor dat we niet goed in slaap komen, korter slapen en ’s nachts wakker worden. Verstandig is om een uur voordat je naar bed gaat dit blauwe licht te vermijden.

Lezen voor het slapen is een bewezen methode om beter te slapen. Leg na het lezen je boek weg, ga je bed in en zet je slaapmasker op. Je zal niet meer afgeleid zijn van je telefoon.

Blauw licht slecht voor slapen

Powernap met slaapmasker

Wil je jezelf even opladen? Een slaapmasker is ideaal om je even helemaal af te sluiten van het licht. Een powernap van 15-20 minuten is wetenschappelijk bewezen dat het je alertheid verhoogd. Doe het alleen niet te laat op de dag. Dit kan ervoor zorgen dat je ’s nachts slechter slaapt. Als je het doet, doe het dan in de middag en zet je wekker. 

Slaapmasker tijdens reizen

Niemand slaapt lekker in een auto, bus, trein of vliegtuig. Als je een lange reis voor de boeg hebt is een slaapmasker het ideale middel voor je schoonheidsslaapje. Niks is vervelender dan het felle leeslampje van je buurman in het vliegtuig, of de aankomende koplampen van de auto’s op de snelweg. Zet een slaapmasker en eventueel ontspannende muziek op om je reis zo comfortabel mogelijk te maken.  

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapmasker

De vorm

Belangrijk bij het kopen van een slaapmasker is de vorm. Kijk goed of het masker aan te passen is naar je hoofd. Als je iemand bent die veel draait in bed kan het masker makkelijker bewegen en van het hoofd gaan. Rugslapers zullen hier minder last van hebben.

Bedenk of je je ogen wilt openen als je het masker op hebt. Er zijn slaapmaskers met holtes bij de ogen waardoor je je ogen makkelijker kunt openen. Andere maskers hebben direct contact met de oogleden. 

Het materiaal

Zijde, katoen of satijn. Welk materiaal lijkt je het prettigst. Neem dit mee in je koopbesluit. Je hebt het masker ten slotte uren op, dus moet het materiaal comfortabel aanvoelen.

De prijs

De prijzen kunnen flink uiteen lopen. Er zijn slaapmaskers van een paar euro tot slaapmaskers van 25-40 euro. Bedenk hoe vaak je hem gaat gebruiken en of een duurder slaapmasker wel wat voor je is. Gebruik je hem incidenteel, koop dan een wat goedkopere. Wil je hem dagelijks thuis gebruiken of ga je voor kwaliteit, neem dan duurdere. Deze zullen langer mee gaan. 

Top 5 beste slaapmaskers van 2022

1. Manta Sleep Mask (Beste koop!)

Manta beste slaapmasker

Het Manta Slaapmasker is op dit moment het best verkochte slaapmasker. Niet voor niks. Dit masker zorgt voor 100% verduistering en met zijn verstelbare ‘eye covers’ zit hij perfect op je gezicht. Dit slaapmasker voel je nauwelijks als je hem op hebt.

De kracht zit hem in het design. Het maakt niet uit in welke slaappositie (rug, zij of buik) je slaapt, hij pas bij elk type slaper. Ideaal voor thuis of op reis als je in volledige duisternis je rust wilt pakken.

Slaapwijzer.net (bekend van het boek: Perfect slapen in 7 stappen) heeft het voor elkaar gekregen om als enige in Nederland het masker te mogen verkopen. Met hun 30 dagen niet goed, geld terug garantie kan je het slaapmasker risicoloos uitproberen.

Door de goede kwaliteit van dit slaapmasker gaat hij erg lang mee en is hij geschikt voor dagelijks gebruik.

2. Tempur Slaapmasker

Tempur Slaapmasker

Het Tempur slaapmasker is een luxe masker geschikt om elke dag te gebruiken. Hij is gemaakt van 75% katoen en 25% polyester en geeft een totale verduistering zodat er geen lichtstraal meer te zien is. 

Het druk verlagende materiaal zorgt ervoor dat je ogen kunnen rusten en comfortabel zit. 

Het slaapmasker heeft een perfecte vorm en is lekker zacht. Te gebruiken voor zowel rug als zijslapers.

3. ComforGoods verduisterend slaapmasker

Comforgoods slaapmasker

De ComforGoods zorgt ervoor dat je in slaapkamer 100% verduisterd is. Hij is gemaakt van katoen en heeft een aangename pasvorm. 

Hij is voor elk moment geschikt. Dit slaapmasker zorgt ervoor dat je tijdens een powernap, in een vliegtuig of in bed beter en dieper slaapt. 

Met een mooi design is dit een perfect slaapmasker.

4. SIMIA Premium Zijde slaapmasker

Simia Slaapmasker

Dit slaapmasker is door zijn lichtgewichte ontwerp een heerlijk slaapmasker om in een betere en diepere slaap te komen. Hij is gemaakt van zijde en heeft een goede pasvorm die makkelijk te verstellen is.

Met het meegeleverde opbergtasje is hij makkelijk mee te nemen om op elk moment te gebruiken.

Het SIMIA slaapmasker is in verschillende kleuren te bestellen.

 

5.Trendfield 100% Zijde slaapmasker.

Trendfield slaapmasker zijde

Een heerlijk slaapmasker van zijde die goed op de ogen aansluit. Het masker voelt zacht aan en is met ongeveer 15 gram licht van gewicht.

De zijde voelt zacht aan op de huid en zit met de verstelbare elastische band goed om het hoofd. 

Een slaapmasker voor een goede prijs en prima kwaliteit.

Conclusie:

Een slaapmasker helpt om beter en dieper te slapen. Door het blokkeren van licht maakt je lichaam melatonine aan waar we slaperig van worden en worden we door het dragen van een masker niet wakker van ongewenst licht. 

Vooral voor een lange vlucht of een powernap is een slaapmasker een ideaal hulpmiddel.
Wil je dagelijks gebruik maken een slaapmasker? Kies dan voor een iets duurder model met een betere kwaliteit. In dit geval is de Manta Sleep Mask de beste keus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie